Thuishuis

Een kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen 55+, die niet alleen willen wonen. Zij kiezen ervoor samen met leeftijdsgenoten in één groot huis, het Thuishuis, te gaan wonen. Huiselijkheid, gezelligheid en zelfredzaamheid staan voorop.

 

Initiatiefnemers voor het Thuishuis Reeuwijk zijn inwoners van Reeuwijk-dorp, georganiseerd in de Stichting Monumentaal Erfgoed Reeuwijk. Het Thuishuis biedt woonruimte aan acht huurders. Het Thuishuis Reeuwijk verwacht medio 2024 te worden opgeleverd

Het Thuishuis is samenwonen met behoud van zelfstandigheid. De bewoners hebben elk hun eigen woonruimte van ongeveer 40 m2, met een woon- en slaapkamer, een badkamer en een kleine pantry. Zij richten deze naar eigen smaak en wensen in. Met elkaar delen de bewoners van het Thuishuis een gezamenlijke keuken, woonkamer, een hobbyruimte, een logeerkamer en een buitenruimte/tuin.

Bewoners wonen er zelfstandig en gaan een huurovereenkomst met Stichting Monumentaal Erfgoed Reeuwijk aan. Er is geen zorg aanwezig. Deze zal net als thuis zelf aangevraagd dienen te worden naar behoefte. Indien nodig kunnen de bewoners bij hun activiteiten ondersteund worden door vrijwilligers.

 

Andere thuishuisprojecten